De fijnste en de lekkerste regionale landbouwproducten uit Frankrijk

De beste sommeliers en gekwalificeerde fijnproevers (6000) van Frankrijk kiezen ieder jaar de allerbeste producten tijdens veruit de onafhankelijke, tevens grootste en niet commerciële fijnproevers competitie van Frankrijk, het "Concours Général Agricole de Paris". Dit hoogst gerespecteerde semi-overheids instituut, opgericht in 1870 geldt als het grootste, meest objectieve en alom 'gedragen' organisatie in zijn soort.

 

"Concours Général Agricole de Paris" de feiten

Gesticht in het jaar 1870

Samenwerking van het Ministerie van Landbouw, KvK's en de agrarische sector.

20.000 verschillende producten, w.o. 16.000 verschillende wijnen

6000 gekwalificeerde juryleden

De aansluitende beurs trekt zo'n 700.000 bezoekers (!)

Het aantal producten neemt ieder jaar toe (whiskey en rundvlees vanaf 2014)

Alle producten zijn te herleiden naar de oorsprong van verwerking

 

Controle over de gehele keten

Er wordt binnen het producerende bedrijf gecontroleerd op het gebruik van  de juiste (organische) mest of het juiste (plantaardige) voeder voor bijvoorbeeld de kippen.

Ook de 'uitloop' ruimte van onder andere, kippen en varkens wordt periodiek en onaangekondigd gecontroleerd.

Uiteindelijk wordt de kleur, geur en smaak 'blind' getest door de gekwalificeerde jury

 

Objectieve en professionele blind-proeverij

Door alle objectiviteit en professionaliteit van het Concours, is het voor de meeste bekende namen van bijvoorbeeld grote wijnhuizen, niet interessant om hieraan mee te doen. Het niet winnen van een medaille kan desastreuze gevolgen hebben voor hun reputatie. De producten van de kleinere en relatief onbekende regionale producenten vinden hun weg al jaren naar Franse liefhebbers en de beste restaurants en delicatessen winkels in Frankrijk, Zwitserland, USA en Japan.

 

Gouden, Zilveren en Bronzen bekroningen voor de allerbeste producten

Alleen díe producenten welke zich hebben weten te kwalificeren voor de meest objectieve en tevens zwaarste fijnproevers competitie van Frankrijk, komen hiervoor in aanmerking. Bovendien zullen we ons beperken tot alleen producenten die geregeld in staat blijken een gouden, zilveren of bronzen medaille te winnen voor hun producten.

 

Producenten van Champagne, Wijn, Bier, Aperitief Wijn, Calvados, Cognac, Armagnac, Likeur, Olijfolie, diverse soorten zuivere Notenolie, Kaas, (Baskische) Ham, Paté, Piment d'Espelette, Vruchtensap, Jam en nog vele andere delicatessen, gaan we vertegenwoordigen voor de Nederlandse en Scandinavische markt.

 

Deze producten zijn hiermee de beste in hun soort van Franse bodem, of het nu om dranken of fijn gerookte forel gaat. Ze bestaan verder uit natuurlijke ingrediënten zonder chemische toevoegingen en zijn met veel zorg en toewijding tot stand gekomen. Vrijwel alle producenten werken klein- tot middel-schalig.

The language for a fine Cuisine
Copyright © 2013- LINGUISINE